Csokival egészségesen? IGEN! = Xocai

BioLabor kísérlet

2013.01.02 21:49
BioLabor kísérlet

A vizsgálatokat végezte:
Erdőfi-Szabó Attila és Nagy Károly a budapesti BioLabor Központ (1125 Budapest, Királyhágó u. 4/a) vezetői, a vizsgálat eredményeit Dr. Ács Alexandra összegezte.
Munkájukat és közreműködésüket ezúton is még egyszer köszönjük!
A Biolaborban bioinformatikai módszerrel mérték a vizsgált személyeket.

Tudományos háttér:
Több évtizedes felfedezés szerint a betegség a sejt szintjén, a molekuláris változása következtében jön létre.
A behatásokra reagáló szervezetben így először a sejtekben tapasztalható elváltozás, majd az idő elteltével - akár napokkal később - jelentkeznek a tünetek.
A BioLaborban olyan egyedülálló, endogén jel alapú - azaz a kezelt személy saját belső jeleit szűrő - számítógép vezérelt módszert alkalmaznak, amely nem csak fogadni képes a szervezet komplex jeleit, mint pl. EKG, MRI vizsgálatok, hanem már vissza is tudja juttatni a személy megfelelő jeleit a szervezetbe, gyakorlatilag már képes kommunikálni, párbeszédet folytatni a szervezettel.
A kísérletben öten vettek részt: két hölgy, aki a harmincas, egy nő, aki a negyvenes éveiben jár és két férfi, mindkettő negyvenes. Közülük ketten dohányoznak, gyógyszert állandó jelleggel egyikük sem szed, és kisebb-nagyobb mértékben a stressz jelen volt/van az életükben.
A két vizsgálati időpont (2009. április 06. és 2009. június 04.) között két hónapon keresztül, napi 3 kocka Xocai csokoládét fogyasztottak.
A vizsgálat menete:
Minden személy először is átment az első vizsgálaton, mely szinte teljes képet ad a hormonszintekről és a szerfunkcióikról.

Ezt követően pedig grafikonok mutatják az egyes eltéréseket, adatokat. Az optimális érték minden esetben a két piros vonal között van, vagyis az ideális állapot, ha egy érték egyik irányban sem tér el. Amennyiben egy mérési eredményt jelölő oszlop bármelyik oldalon túlnyúlik a piros vonalon, az érték nem megfelelő, beavatkozásra lenne szükség.

A vizsgálat eredményei:
Az ismertetett eredmények nem általánosíthatóak, azok kifejezetten mindig az adott személyre az adott helyzetben mérvadóak. A mérési eredményeket nagyban befolyásolja az adott személy idegállapota, az, hogy a vizsgálat ideje előtt és alatt mennyire stresszes.
Inzulin (a hasnyálmirigyben termelődő hormon, amely a vércukorszintet és a sejtek cukorfelvételét szabályozza. Hiánya cukorbetegséghez vezet): három személynél nem változott, két személynél esetében kedvező irányba módosult
Cukor (a vérben mindig jelenlévő szőlőcukor, más néven glukóz): négy személynél nem változott, egynél kedvezően alakult.
Triglicerid (vérzsír): három személynél nem változott, két személy esetében kedvezően alakult.
Kortizol (szteroid hormon, amit az emberi szervezet akkor bocsát ki, amikor stressz alá kerül. Ez a hormon nagyon fontos a szervezet működésében szinte minden szinten, mint például a vérnyomás megtartásánál, a szervezet fehérjék, cukrok és zsírok felhasználásánál): négy személynél ideális tartományon belül mozgott, egy személy esetében kedvezően alakult.
Aldoszteron (olyan szteroid hormon, mely a mellékvesekéreg külső részében termelődik és a vér nátrium-kálium egyensúlyát hivatott szabályozni): négy személynél pozitív irányba változott, egy személy esetében nem változott.
K+: egy személy esetében ideális tartományban maradt, csökkent, három személynél nem változott, egy személy esetében kedvezően alakult.
Ca++: két személy esetében ideális tartományban maradt, csökkent, két személynél nem változott, egy személy esetében kedvezően alakult.
Mg+: két személy esetében ideális tartományban maradt, csökkent, két személynél nem változott, egy személy esetében kedvezően alakult.
Fe: öt személynél nem változott, ideális tartományban maradt.
Na+: három személynél nem változott, ideális tartományban maradt, két személy esetében kedvezően alakult.
Összegzés:
A kísérleteket folytató, illetve felügyelő Erdőfi-Szabó Attila arról adott tájékoztatást, hogy a mérési eredmények alapján elmondhatjuk, a Xoçai csokoládé összességében az optimális irányba mozdította el a vizsgált emberek mért értékeit.
A vizsgált személyek mindannyian közös véleményen voltak abban, hogy a Xocai csoki nagyon finom, és többen egyéb szubjektív mértékkel mért tapasztalatokról számoltak be egymásnak. Pl. szebb bőr, hogy kevésbé kívánják a hagyományos, cukrozott édességeket, mindnyájuknak javult az emésztése. Volt, aki fogyott vele, és mindnyájuknak Xoçai-os jókedve van.
Nézd meg a Debreceni Egyetem laboratóriumában készült antioxidáns-vizsgálatok eredményeit is!
Kattints ide, hogy megtudd, hogyan juthatsz hozzá ehhez a páratlan termékhez!
Tekintsd meg itt a Debreceni Egyetemen készített vizsgálatok eredményeit!

 

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode